Tips för dig som ska köpa båttrailer 

Att äga en båttrailer kan underlätta livet något enormt för dig som har en båt. På så sätt slipper du låna eller hyra en trailer varje gång du ska transportera din båt. Det är dock en del saker som är viktiga att tänka på innan du köper en båttrailer. 

Köpa båttrailer 

Genom att införskaffa din egen båttrailer får du enormt mycket frihet. Du kan transportera din båt till sjön eller havet precis när du vill, utan att behöva be om hjälp. Du slipper låna en båttrailer av vänner eller bekanta eller hyra en från båtklubben eller bensinstationen. Utan en båttrailer krävs det mycket mer planering för att åka ut på vattnet. Många båtägare vill ha den friheten som det innebär att kunna åka ut på vattnet när lusten faller på. Om du har en egen båttrailer kan du själv bestämma när du vill använda din båt. En båttrailer kan du dessutom inte bara använda till att transportera din båt, den kan även användas till andra saker, https://propellerteknik.se. Du kan förutom båtar även lasta kanoter, möbler, plankor och övriga föremål på båttrailern. Därmed är det en helt klart värd investering för dig som äger en båt. 

Köpa ny eller begagnad båttrailer? 

Om du vill köpa en båttrailer behöver du kolla upp en trailerguide för båt och bestämma om det är en ny eller begagnad trailer som bäst passar dina behov. Självfallet finns det fördelar och nackdelar med båda alternativen. Nya släp kan ofta köpas med en garanti och skicket är ofta väldigt fint. Begagnade båttrailers är billigare att införskaffa men ingen garanti finns att tillgå och skicket är ofta sämre. Om du planerar att använda din båttrailer mycket kan det vara värt att lägga ner mer pengar på en båttrailer, för att den ska hålla bra skick under en längre tid. Tänk även igenom noggrant vilka funktioner du är ute efter och hur mycket pengar du är villig att lägga ner på en båttrailer. På så sätt kan du enklare besluta vilken  trailer som passar dina behov. 

Elektrisk eller mekanisk vinsch? 

Fundera om en elektrisk eller en mekanisk vinsch bäst passar dina behov. En elvinsch kan underlätta arbetet om du kommer sjösätta din båt på egen hand i framtiden, eftersom det går snabbare. Många föredrar dock en mekanisk vinsch på grund av känslan det ger användaren. Om du är osäker vad som passar dig bäst kan det underlätta om du kan prova båda varianterna innan du tar ett beslut. Tänk även över vad för slags lysen du vill ha på din båttrailer. Se över vilka krav som finns för att trailern ska få köras i trafik och allt utöver detta är det en ren smaksak.