Tips om badrumsrenovering

Ser badrummet trist ut? Då kan det vara dags för en badrumsrenovering med https://badrumsrenoveringargöteborg.se. I den här texten får du många matnyttiga tips om just den här typen av renovering. Läs vidare för att lära dig mer om att renovera badrum.

Så ofta bör du göra en badrumsrenovering

Hur ofta du ska göra en badrumsrenovering är inte helt enkelt att svara på. Vissa känner att det är nödvändigt att renovera badrummet fast det fortfarande är helt funktionsdugligt. En sådan renovering gör man för att man inte längre gillar hur badrummet ser ut. Men hur länge håller då ett badrum? Man brukar säga att man behöver göra en badrumsrenovering ungefär vart 20:e år. Har man varit noga med att underhålla badrummet och åtgärda skador när de uppkommit kan badrummet dock hålla mycket längre. Det kan också vara så att man behöver renovera badrummet innan det gått 20 år. Det beror oftast på att det har uppkommit fuktskador. Har du fuktskador i ditt badrum bör du inte vänta med badrumsrenoveringen eftersom skadorna då kan bli värre och dessutom orsaka en dålig inomhusmiljö.

Kan man renovera badrummet själv?

Det är i och för sig möjligt att renovera sitt badrum själv, men det finns mycket att tänka på om du tänker göra det. Kring badrum finns ett omfattande regelverk som innefattar saker som fuktspärrar och golvlutning. För att du ska få ut pengar på försäkringen om en skada skulle uppstå är det viktigt att allt är gjort på ett korrekt sätt. När du ska göra en badrumsrenovering är det därför säkrast att kontakta en duktig fackman om du känner dig osäker. Renovering av våtutrymmen är nämligen ganska komplicerade och kräver därför stor kunskap och erfarenhet. Visst kan det vara så att du sparar pengar på att göra renoveringen själv. Å andra sidan riskerar du att råka ut för kostsamma fuktskador i framtiden om renoveringen inte gjorts på ett korrekt sätt

Välj en inredning som håller länge

Visst är det lätt att fastna för trender och nya material när det gäller badrum. Ett bra tips är dock att försöka få badrummet att kännas så klassiskt som möjligt. På så sätt känns det inte daterat efter några år. Ett hett tips på material som alltid ligger i tiden är kakel och klinker. Välj gärna neutrala färger som håller över tid. Tycker du att badrummet känns tråkigt och anonymt är det lätt att pigga upp det med textiler och inredningsdetaljer. Det är helt enkelt lättare att byta handdukar och badrumsmatta snarare än att bila bort allt kakel och sätta nytt. Håller du dig till dessa råd kommer du att få ett badrum som känns nytt och fräscht för en lång tid framöver.